In een website draait het steeds meer om zien en gezien worden. De experts hebben daar de term SEO – Search Engine Optimalization – aan opgehangen. Het optimaliseren van de website voor de zoekmachine is de achterliggende gedachte.

Factoren
Succes in de zoekmachines is afhankelijk van een groot aantal factoren. We baseren ons steeds meer op zoekmachine Google, die de meeste factoren verzwijgt. Het gaat om honderden factoren die bijdragen aan succes. De belangrijkste ervan zijn backlinks, PageRank en unieke content. Maar ook veel andere factoren spelen een belangrijke rol.

Goede linkbuilding
Links zijn de schakels voor een goede website. Je kunt zelf aan linkbuilding werken door links te verzamelen van andere websites. Een goede manier is gratis een product aan te bieden. Mensen zullen naar je website komen en wanneer het ze bevalt een link op hun website plaatsen.

Google PageRank
Zoekmachine Google heeft de PageRank ontwikkeld om te bepalen welke waarde er aan een website gekoppeld kan worden. Een PageRank van 0 is niks en een PageRank van 10 is ideaal, maar komt vrijwel niet voor. Bedrijven en ondernemers streven vaak naar een PageRank van 4 of 5. Je kunt aan je PageRank werken door content te schrijven en te verspreiden, links te verzamelen of actief met Social Media bezig te zijn.

Professionals
Je kunt ervoor kiezen om zelf met de SEO van je website aan de slag te gaan. Dat is vaak een heel gevecht, zeker wanneer je er weinig kaas van hebt gegeten. Als je geen zin hebt om zelf te ploeteren, kun je professionals inschakelen. Op het internet kun je ze eenvoudig vinden.

 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola